Fateraszok, Balkonok, Kerítések

Egyedi tervezéssel bármilyen alakzatú és méretű fateraszt kivitelezünk.

Több fajtája létezik:

1. oszlopok közé telepített védőkorlátok Az általános változat: egy 4x4 cm-es zártszelvényt telepítünk 2 db csavar lefogatásával (bármilyen talajon) és erre a 30 cm hosszú csonkra 9x9x100 cm-es üregelt faoszlopot húzunk. A faoszlopok közé kerülnek a balkonok. Amennyiben igény van rá, a lépcsők melletti feljárók ferde síkját is tudjuk követni. Ezzel a megoldással vasszerkezet nem látható, csak szép faoszlopok és közötte a balkonok.Az elemek általában 80-250 cm hosszúságúak, 90 cm magasak és ezen belül a kívánt méretre gyártjuk őket.Alapanyaga minden esetben fenyő.

2. meglévő szerkezetre rácsavarozandó védőkorlátok Meglévő vasszerkezete kívülről ráerősítjük az új balkonelemeket.

3. komplett előtető-rendszerrel egybeépített védőkorlátok. Az előtetőink általában egy meglévő fedetlen teraszra készülnek lehet az épületnek egy új toldványa, azaz hozzácsatoljuk a meglévő épülethez, illetve ettől teljesen külön is állhat. Amennyiben nincs fix betonfelület, ahová egy esőfogó előtetőt kívánnak Önök készíttetni, mi abban az esetben betonpilléreket telepítünk, melyre ácsolt faszerkezet kerül, azon a járófelület padlózat.
Az esőfogó szerkezetét bármilyen formára meg tudjuk építeni, amely legjobban illik a meglévő házhoz, illetve környezethez. Pazarul díszített faoszlopokon áll. Maga a héj-szerkezet, azaz a tető alulról szépen faragott szarufákból és hajópadlóból áll. Míg a tető fadeszka és cserép illetve amerikai zsindelyből készül.
Az álló faoszlopok közé alul védőkorlátot építünk, melyek számtalan változatban vannak. Az oszlopok és tető találkozásakor az íves apácarácstól faragott karpántokig szintén gazdag motívumokkal tudjuk a kivitelezést elvégezni. Tovább lehet ezeket az építményeket bővíteni úgy, hogy beüvegezzük a meglévő nyitott részeket, illetve ablakszárnyakat is felszerelünk, melyeket nyáron le lehet venni.
Így egy szellős nyitott fateraszt kapunk. Télen pedig az időjárástól jól megvédett belső helységet kapunk.

 

Képgaléria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Dobos Faipari Kft - Minden jog fenntartva!
Készítette: Silverside Stúdió

 
Magunkról Elérhetőség, kapcsolat