Télikertek

A télikertek úgynevezett könnyűszerkezetes építmények. Első sorban igazodik a forma tervezett építmény, a meglévő családi házhoz vagy egyéb építménynek a jellegéhez. Ezáltal a tervezésre a desingre nagy figyelmet fektetünk, mert később maga a látvány is már önmagáért beszél, hogy érezze a tisztelt megrendelő, hogy érdemes volt megcsináltatni.
A télikertek előnyei:
- a nagy üveg felületek miatt a természethez közel tudunk így kerülni pl. egy kert kapcsolatos téli kertel.
- nyáron kinyitni, tágasabbá tenni az életterünket pl. egy kellemes kávé mellett, vagy egy sorbettel és utána egy nagyot aludni.
- míg télen a belső meleg a pattogó tűz varázsa, egy hintaszék egy jó könyv egy forró tea, egy finom pipadohány és közben kitekintünk a hóesésbe.
- természetesen egy téli kert sok funkciót elláthat, helyezhetjük ezt akár a főbejáratunk köré, mint egy előszoba bővítésnek, vagy akár egy hallnak, fogadóhelynek közintézménytől az irodaházig számtalan helyen nagyon sok szerepet betölthet.
Műszaki leírás:
- fából készülnek a keretszerkezetek, általában borovi fenyőből 65-70 mm vastag 24 mm vastag gázzal töltött üvegekkel.
- Kőzetgyapottal szigeteljük az oldalfalakat illetve a teli részeket, ahol nem kívánnak üveget látni.

Tetőszerkezet:
- lehet átlátszó polikarbonát, melynek számtalan variációja van a színezettől kezdve az UV fényvisszaverősig sok paraméterrel rendelkeznek ezek az alapanyagok. De természetesen építünk kőzetgyapottal hőszigetelt tetőket illetve még meleg padlózatot is.

Nyílászárók:
A nyílászáróknak minden fajtáját elkészítjük igazodva a téli kert adottságaihoz és a vevők kéréséhez.

Árnyékolástechnika:
- az árnyékolás fontos szerepet tölt be illetve egy csodálatos belső design kialakításával elősegítjük a télikertben szereplő fények és belső külső hőhatások együttesét.

Felületkezelések:
- különösen nagy gondot fordítunk, hogy a lehető leg optimálisabb alapanyagokkal felület kezeljük, hogy bírja az időjárás viszontagságait.

 

Képgaléria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Dobos Faipari Kft - Minden jog fenntartva!
Készítette: Silverside Stúdió

 
Magunkról Elérhetőség, kapcsolat